Laboratoř mysli – S novými technologiemi na mozek?

Zveme Vás na přednášku z cyklu populárně naučných setkání Laboratoř mysli. Dr. Filip Španiel z Centra pro výzkum prvních epizod SMI bude mluvit o tom, jaké nové technologie mohou posunout naše poznání příčin nejzávažnějších duševních onemocnění.

O nové neurorehabilitaci pomocí motorické iluze vyvolané z periferie mechanismem, který je znám už více než století, ale v novém technologickém kabátku, o tom, že s novými technologiemi může být oko opravdu okno do duše a nakonec, jak s novinkami v rámci magnetické rezonance posunout naše poznání příčin nejzávažnějších duševních onemocnění.

16. října 2023, od 19.00 hodin v Ústřední knihovně Městské knihovny v Praze (Mariánské náměstí 98/1, Praha 1), Malý sál,

vystoupí MUDr. Filip Španiel, Ph.D. s přednáškou

S novými technologiemi na mozek?

Vstupenky v ceně 60 Kč zakoupíte na této adrese.

Dr. Filip Španiel pracoval po absolutoriu lékařské fakulty na psychiatrickém oddělení v Pardubicích. Zde se stal rovněž ředitelem nově založeného občanského sdružení, které vytvářelo mimo nemocniční model péče o pacienty s psychotickou poruchou. Od té doby se datuje jeho profesionální zájem o prevenci relapsu psychóz a psychoedukaci. Kromě psychosociální léčby u schizofrenie se dnes v Národním ústavu duševního zdraví věnuje základnímu výzkumu tohoto onemocnění zejména s využitím funkčních zobrazovacích metod. Kromě své klinické práce působí na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy.