Vydáváme speciál Společně pro Ukrajinu. Přečtěte si o projektech na pomoc válkou zasažené zemi

Národní ústav duševního zdraví vydává u příležitosti prvního výročí války na Ukrajině novinový speciál Společně pro Ukrajinu. Noviny nabízí přehled všech aktivit na podporu duševního zdraví Ukrajinců nejen v České republice a jejich dosavadních výsledků, ale také aktuální postřehy, komentáře, kontakty pro potřebné nebo praktické tipy z oblasti duševního zdraví.

Speciál vyšel v nákladu 5000 výtisků v ukrajinské jazykové mutaci, která je zájemcům k dispozici především v asistenčních centrech nebo na pobočkách vybraných státních institucí.

V elektronické podobě si noviny Společně pro Ukrajinu můžete stáhnout níže na této stránce v českém nebo ukrajinském jazyce.

Národní ústav duševního zdraví se přihlásil k podpoře nezávislosti a územní celistvosti Ukrajiny okamžitě po zahájení ruské invaze 24. 2. 2022. V rámci podpory obyvatelům Ukrajiny nejen v České republice nabízí především psychoterapeutickou a psychiatrickou pomoc formou několika projektů, jejichž přehled je k dispozici v sekci Pomoc Ukrajině