Hledáme muže do výzkumu sexuálních reakcí při sledování videí ve virtuální realitě

Virtuální realita pronikla už i do porno průmyslu a nová technologie umožňuje zážitek, který je často k nerozeznání od skutečnosti. Zatím ale nevíme, jak využívání virtuální reality při sledování erotických videí ovlivňuje subjektivní a objektivní parametry sexuální odezvy. Pomozte nám to zjistit.

Dle dostupných statistik jsou jednou z nejvyhledávanějších kategorií erotických videí ta ve virtuální realitě. Oproti klasickému dvojrozměrnému zobrazení jsou videa pro virtuální realitu natáčena pomocí 3D kamer a z různých úhlů. Divák tak při sledování získává pocit, že se ocitá přímo ve scéně, což pro něj může být více pohlcující a stimulující. Záměrem studie je zjistit, jak využívání virtuální reality při sledování erotických videí ovlivňuje subjektivní a objektivní parametry sexuální odezvy.

Studie s názvem „Měření mužského sexuálního vzrušení při sledování 3D/2D erotických video stimulů za použití brýlí pro virtuální realitu“ je součástí studentského grantu START, který finančně podpořila Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze.

Do studie hledáme:

  • Heterosexuální muže ve věku 18-45 let,
  • se zkušeností se sledováním sexuálně explicitních materiálů, 
  • bez urologických, sexuálních a hormonálních potíží,
  • a bez anamnézy fyzického a sexuálního zneužívání.

Účast ve studii obnáší:

  • Vyplnění krátkého online dotazníku.
  • Sledování čtyř erotických videí, každé o délce 4 minuty, a následné škálové hodnocení.  
  • Měření sexuální reakce pomocí penilního pletysmografu. Jedná se o zcela bezpečnou metodu, která není spojena s žádnými známými zdravotními riziky.

Celý experiment trvá přibližně 60 minut a provádíme ho na pracovišti Národního ústavu duševního zdraví v Klecanech. 

Účastníkům studie nabízíme symbolickou odměnu 250 Kč. 

Pro více informací kontaktujte