Konzultační den pro lidi s depresí rezistentní na standardní léčbu – 13. 5.

Zveme vás na konzultaci léčby deprese s využitím psychedelik. Přijďte se dovědět, jaké jsou možnosti a limity současné medicíny, jakým směrem se ubírá výzkum léčby deprese a jaký je potenciál léčby psilocybinem.

Třetina lidí s depresí nereaguje na antidepresiva nebo jiný typ standardní léčby. Snažíme se proto objevovat nové možnosti a nejnovější výzkumy naznačují, že by řešením mohla být psychedelika. Pomozte nám prozkoumat jejich potenciál.

Konzultaci s lékaři a výzkumníky Národního ústavu duševního zdraví jsme připravili v rámci náboru dobrovolníků do studie PSIKET_001CZE - Psilocybin versus ketamin – strategie rychlé antidepresivní odpovědi u deprese rezistentní k léčbě. Více se o studii dočtete také ZDE.

Těšíme se na vás v pondělí 13. května 2024 v Národním ústavu duševního zdraví na adrese Topolová 748, Klecany.

Program: 

  • fenomén deprese: možnosti a omezení její léčby
  • úvod do psychedeliky asistované terapie deprese
  • prohlídka psilocybária (speciální prostor pro podávání psychedelik)
  • osobní konzultace s lékaři a výzkumníky
  • možnost přihlášení se do výzkumu

Z kapacitních důvodů Vás prosíme o potvrzení účasti na e-mail: eva.lhotkova@nudz.cz.

Událost najdete i na našem Facebooku.

V případě zájmu o zapojení do studie vyplňte krátký prescreenový dotazník, jehož prostřednictvím můžete jednoduše zjistit, zda jste pro studii vhodnými adepty.

Dotazník je dostupný prostřednictvím QR kódu, případně zde: https://forms.nudz.cz/fill/public/bTYxFfxPm15tcxZ

Upozorňujeme, že konzultační den slouží pouze k prezentaci výzkumných aktivit a souvisejícímu náboru do studií. Nejedná se o nabídku léčby. Účast na konzultačních dnech je nezávazná a účastníkům nevzniká automatický nárok na zapojení do některé z prezentovaných studií. Vhodnost zapojení je vždy nutné konzultovat s lékaři a výzkumníky NUDZ.