Laboratoř mysli – Jak předcházet sebevraždám: od práce s jedincem po národní politiky

Zveme Vás na závěrečnou přednášku z cyklu populárně naučných setkání Laboratoř mysli. Alexandr Kasal a Laura Juríková na ní zodpoví nejpalčivější otázky k problematice sebevražd a představí aktuální česká i mezinárodní data.

Jde vůbec předcházet sebevraždám? Jaké populační skupiny jsou sebevraždou nejvíce ohrožené? Jakou roli hrají média a co je to Wertherův efekt? Co se v oblasti prevence podniká v ČR? Nejen na tyto otázky bude na základě českých i mezinárodních dat a projektů hledat odpovědi tandem výzkumníků NUDZ.

20. listopadu 2023, od 19.00 hodin v Ústřední knihovně Městské knihovny v Praze (Mariánské náměstí 98/1, Praha 1), Malý sál,

vystoupí Mgr. Alexandr Kasal, Ph.D. a Mgr. Laura Juríková s přednáškou

Jak předcházet sebevraždám: od práce s jedincem po národní politiky

Vstupenky v ceně 60 Kč zakoupíte na této adrese.

Alexandr Kasal je vedoucím pracovní skupiny Výzkum a prevence sebevražd. Ve své výzkumné praxi se orientuje primárně na témata sebepoškozování a sebevražedného jednání a snaží se klást důraz na praktickou uplatnitelnost výsledků. Spolu s dalšími inicioval a formuloval Národní akční plán prevence sebevražd 2020-2030 a v současnosti se svým týmem pracuje na jeho implementaci v rámci evropského projektu ImpleMENTAL.

Laura Juríková vystudovala psychologii na Univerzitě Karlově v Praze, kde nyní pokračuje v rámci doktorského studia. Od roku 2018 pracuje v NÚDZ, kde se zabývá tématem duševní gramotnosti a podílí se na tvorbě a rozvoji programu Všech pět pohromadě v rámci projektu SUPREME-MH. Pracuje také ve skupině Prevence a výzkum sebevražd, kde se spolupodílela na formulaci Národního akčního plánu prevence sebevražd 2020-2030 a aktuálně je zapojena do jeho implementace v rámci projektu ImpleMENTAL. Vedle výzkumné činnosti pracuje jako psycholožka a terapeutka.