WEBINÁŘ: Trans a genderově rozmanitá klientela v psychoterapeutické praxi

Dovolujeme si Vás pozvat na webinář s názvem "Trans a genderově rozmanitá klientela v psychoterapeutické praxi ". Těšíme se na Vás ve středu 28. 6. 2023 od 17.00 do 19.00.

Anotace:

Téma je zaměřeno na trans a genderově rozmanitou klientelu ve zdravotních, sociálních a psychoterapeutických službách. Kurz vychází z doporučení nejnovější verze mezinárodních standardů péče (2022) vydaných organizací WPATH (World Professional Association for Transgender Health). Afirmativní a holisticky orientovaný přístup k trans, nebinární a intersex klientele zlepšuje kvalitu života, wellbeing a snižuje rizika minoritního stresu, sebepoškozování, užívání NL. Webinář vás seznámí s etickými principy prvotního kontaktu, afirmativní terminologií a posledními trendy v lékařské péči o trans klientelu. Zmíněny budou také citlivé oblasti duševního zdraví s odkazy na výzkumné poznatky. Zúčastnění obdrží balíček zdrojů a dalších informací v elektronické podobě.

Cílem kurzu je seznámit účastníky s afirmativním přístupem k trans a genderově rozmanitým lidem coby vulnerabilní populaci a ve společné diskusi sdílet podněty a podpořit odborné kompetence při práci s touto klientelou.  

Přednášející: 

  • PhDr. Pavla Doležalová Ph.D.
  • Mgr. Viktor Heumann

Další informace:

Přihlášky:

Závaznou přihlášku zasílejte e-mailem (uveďte jméno, email, telefon, pracoviště) na adresu: transgender.kurzy@gmail.com. Po obdržení přihlášky Vám zašleme link na připojení.

Webinář je zdarma, financován z Operačního programu Zaměstnanost plus: Trans E-Health- duševní pohoda a intervence pro transgender a genderově různorodé osoby (CZ.03.03.01/00/22_021/0001871)